koelnmesse-logo-vector.png

Koelnmesse: Tot eind februari 2021 vinden er geen beurzen plaats!

Vrijdag 27 november jl. heeft Koelnmesse bekend gemaakt dat er tot eind februari 2021 geen beurzen georganiseerd worden.

Afgelopen maanden is er keihard gewerkt om vanaf januari weer beurzen te kunnen organiseren.

Echter door de wereldwijde ontwikkeling van Covid-19 kunnen veel deelnemers en bezoekers in januari nog niet naar Keulen komen.

In de vele gesprekken met exposanten de afgelopen periode is  de wens om de beurzen te verplaatsen vaak naar voren gekomen. Hierom is besloten om hier gehoor aan te geven.

Voor 2021 staan de volgende beurzen op de planning:

IDS - 10 t/m 13 maart 2021

Anuga Foodtec - 23 t/m 26 maart 2021

h+h cologne - 26 t/m 28 maart 2021

THE TIRE COLOGNE - 18 t/m 20 mei 2021

Spoga Gafa - 30 mei t/m 1 juni 2021

kind & jugend - 16 t/m 19 september 2021

Anuga -  9 t/m 13 oktober 2021

Aquanale  - 26 t/m 29 oktober 2021

FSB - 26 t/m 29 oktober 2021

 

Met deze maatregelen stelt Koelnmesse vroegtijdig het programma voor de komende beursperiode vast. Dit brengt duidelijkheid en geeft tijd en ruimte voor de voorbereiding van deelname aan de volgende vakbeurs. De aangesloten brancheverenigingen hebben ook positief gereageeerd op alle maatregelen en hun volledige ondersteuning toegezegd voor de aankomende periode.Meer nieuws

Meer nieuws
bsafe.jpg
#B-SAFE4business
Door de Corona-pandemie krijgen we veel vragen of beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden.Het antwoord hierop is: Ja!Een beurs is immers geen voetbalwedstrijd of festival, de Duitse overheid denkt er ook zo over en heeft toestemming gegeven om weer beurzen te organiseren. De eerste grote beurzen hebben inmiddels plaatsgevonden. Ja, de beurzen vinden plaats!Ja, het is veilig! In nauwe samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn de #B-Safe4Business-Guidelines uitgewerkt. Ja, voor iedereen. De Duitse regering heeft besloten dat exposanten en bezoekers naar Duitsland kunnen reizen, zelfs als ze uit een land komen dat op “oranje” staat. Deelname of bezoek aan de beurs wordt aangemerkt als een urgente noodzaak om te reizen. Op de website van het verantwoordelijke ministerie wordt dit verder uitgelegd. Ja, de hallen zullen niet overvol zijn! Op dit moment ontwikkelt Koelnmesse een anonieme op GPS gebaseerde mobiele App, die de beveiliging aangeeft waar de hotspots zijn. Door middel van een heatmap kan, waar nodig, direct ingegrepen worden. Het is duidelijk dat er een aantal uitdagingen zijn en dat de beurs minder mondiaal zal zijn als normaal. Het is voor iedereen zeer belangrijk dat de juiste bezoekers komen. Nodig dan ook (net als andere jaren) zelf de klanten uit en laat (misschien wat meer dan normaal) weten dat jullie aan de beurs deelnemen. Alleen samen kunnen we tot een succesvolle beurs komen! Bovenstaande beantwoordt vast niet alle vragen, neem gerust contact met ons op om de deelname door te nemen. Wij kijken er in ieder geval naar uit om elkaar in Keulen weer persoonlijk te ontmoeten.   
Lees meer
Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...